Blockkedjor – banbrytande disruptiv teknologi

Blockkedjorna blir mest troligt nästa banbrytande nätverk, blockkedjeteknologin kommer att betyda mycket för samhälle, försäkringsbolag, banker, företag – praktiskt taget alla kommer att kunna nyttja blockkedjorna med både säkerhetsanordningar och den ständigt nytänkande teknologin. Dessutom mynnar denna gigantiska innovation ut i kryptovalutorna som representerar olika tekniska fördelar i blockkedjan som var och en av dem vilar på. Med en enda världsvaluta som exempelvis Bitcoin kan handeln förenklas.

Disruptiv teknologi

Virtuella valutor och blockkedjeteknologin anses tillhöra de disruptiva teknologierna globalt. Detta betyder att det är en innovation som helt och hållet skriver om reglerna, kanske världsordningen genom helt oväntade lösningar som löper i andra riktningar än de tidigare. Oftast också billigare och smartare. Det pågår en ständig debatt om hur stort inflytande denna teknologi kommer att få i framtiden, men på vissa håll i världen har man redan godkänt Bitcoin som valuta – och flera länder är på god väg att skapa sina egna virtuella valutor. Kommer det kanske ett Swecoin?

Framtiden med kryptovaluta

Startups såväl som globala företag satsar inom kryptovaluta. Exempelvis Amazon och Facebook med flera har länge jobbat på egna kryptovalutor. Blockkedjan är en teknologi med gigantisk potential. Det är mycket effektivt att både sända kryptovaluta och data i det öppna nätverket. Deltagande datorer styr gemensamt och godkänner transaktionerna, upplägget är mycket säkert.

Relaterade inlägg