Hur ser framtiden ut? Blir universum vår nya lekplats där vi kan flyga mellan planeterna på samma sätt som vi idag reser mellan länder? För några år sedan skrattade vi åt mobiltelefonen eftersom det var omöjligt att prata utan tråd – idag skrattar vi inte lika högt eftersom ingenting är omöjligt med dagens teknik.

Robotar

Robotar kan användas på arbetsplatser, sjukhus, i rymden med flera ställen. Robotar behöver inget syre och ingen mat och de kan utrustas med sensorteknologi för att få mer information om rymden. På arbetsplatsen kan de utföra de farligaste uppgifterna.

Rymdturism

I somras såg vi det första beviset för att rymdturismen är på väg och många fantastiska bilder visades online. Tesla, Amazon och Virgin har alla egna projekt för att ta människor ut på tur i rymden.

Kolonisering

Vi talar ständigt om att kolonisera andra planeter, och med pågående teknikutveckling kanske detta inte är så långt borta. Forskare tittar på Mars för att se om detta kan bli en första station för människorna.

Flygande och självkörande bilar

Självkörande bilar har testats länge av bland annat Tesla. Volvo har utfört flertalet tester. Elbilarna utvecklas för att kunna köra längre sträckor, det krävs batterier och infrastruktur. Flygande bilar ter sig normalt numera. Det finns flera konstruktioner som väntar på att testas.

Relaterade inlägg