Teknikens utveckling rusar fram och det kommer hela tiden nya innovativa lösningar. Det finns numer smarta elmätare, algoritmer som håller koll på din elförbrukning men också smarta värmepumpar. Om du vill sänka din elförbrukning med hjälp av smart teknik ska du gå in på Tibber.com/se/ och läsa mer. Du kan bland annat på Tibber.com/se/ jämföra ditt elbolag och se hur mycket pengar du skulle kunna spara. Nu när elpriserna skenar är det intressantare än någonsin att kunna göra något åt din elförbrukning. Om du vill byta elavtal kan du enkelt göra det på Tibber.com/se/. Förutom att värna om din ekonomi är du även snäll mot miljön när du väljer att optimera din energiförbrukning. Du kan även på hemsidan Tibber.com/se/ kolla in alla deras smarta produkter.

Din plånbok gynnas av en smart elförbrukning

När digitaliseringen och tekniken går ihop finns det idag möjligheter att optimera din elräkning. Genom att nyttja det smarta tekniska lösningarna som finns idag för att underlätta för dig själv kan du göra skillnad i din privatekonomi. Den billigaste elen är den som du inte använder men el måste du förbruka i en viss mån. Att då betala minsta möjliga är väldigt gynnsamt för din plånbok.

Algoritmer styr värmen

I takt med att elpriserna började gå upp har intresset kring elförbrukningen skjutit i höjden. Det är många som försöker optimera sin förbrukning av energi för att i första hand inte behöva betala allt för mycket pengar för el. Den största delen av elräkningen består av uppvärmningen av din bostad. När du använder den smarta tekniken har du möjlighet att styra värmen i din bostad smartare och på sikt sänka dina uppvärmningskostnader. Om du har en uppkopplad termostat eller en värmepanna så kan du enkelt i en app som du har i telefonen styra inomhustemperaturen. Algoritmerna styr sedan i sin tur värmen automatiskt och tar hänsyn till både väderprognosen och elpriset.

Elpriset fluktuerar under dygnet

Smart teknik är bra för både dig och samhället. När du använder dig av den smarta tekniken bidrar du till ett balanserat elnät eftersom det går att styra uppvärmningen till de tider på dygnet då tillgången på el är stor. Elpriset går upp och ner under en dag och priset är som högst när många använder elnätet. Att då istället kunna använda elnätet när priset är som lägst har både du och miljön nytta av. Det bästa av allt är att du inte ens kommer märka någon skillnad, inomhuskomforten kommer att vara precis som förut. Det smarta elsystemet möjliggör även att du kan sänka temperaturen inomhus när du reser bort. Temperaturen är lägre medan du är borta och lagom tills du kommer hem är hemmet varmt igen, precis som när du åkte.

Relaterade inlägg