Mobiltelefonens historia

Mobiltelefonerna har verkligen gjort en storartad resa. Från att en mobil knappt har gått att bära till att idag vara ett smart teknikunder. Du kan idag göra väldigt mycket med en mobiltelefon, den har till och med utrotat vanliga fasta telefoner. Mobiltelefonen används idag mer än någonsin. Just därför är det även viktigt att du tar hand om den på ett bra sätt. Att skydda den med ett mobilskal är en väldigt bra idé. Det finns många snygga och praktiska iphone 12 skal som du kan köpa om du har en sådan telefon. Välj ett iphone 12 skal som matchar din egen stil.

Mobiltelefoner var väldigt dyra förr

Förr i tiden fanns det långt ifrån det utbudet som finns idag när det kommer till mobiltelefoner. De första mobiltelefonerna kostade då omkring 30 000 kronor. Det motsvarar ungefär 300 000 kronor i dag. När den första NMT mobiltelefonen som knappt var bärbar kom var det inte tillåtet att transportera radiosändare över landsgränsen men det ändrades. 1992 kom GSM, Global System for Mobile Communications och samtidigt tog teknologin en snabb utveckling framåt. Runt 2000-talet ökade mobiltelefonerna exponentiellt. En mobiltelefon blev betydligt billigare att köpa men även att använda. Vid denna tidpunkt blev även mobiltelefonen mer betydelsefull i kommunikationen med andra människor. Textmeddelanden även kallad SMS föddes nämligen då. Sedan har utvecklingen gått i en rasande fart.

Mobiltelefon är något det flesta har idag

Från att vara en teknikpryl du kunde använda för att komponera ihop SMS och ringa är det numer en liten dator. Mobiltelefonen är idag för de allra flesta människor en självklarhet. Det är något som de flesta alltid bär med sig. Mobiltelefonen erbjuder en gränslös frihet samtidigt som den har människor fjättrade på gott och ont. Den har förändrat mycket i samhället, bland annat människors sätt att kommunicera och arbeta.

Relaterade inlägg