Utveckla din teknologiska verksamhet med förbättrad likviditet

Oavsett vilket företag man driver är det viktigt med god likviditet. Med bra kassaflöde kan företaget växa och göra de nödvändiga investeringar som krävs för att utveckla företaget i rätt riktning. Men ibland kan likviditeten bli lidande när kunderna inte betalar sina fakturor. Då är det bra att det finns hjälp att få genom bland annat factoringföretag. Genom att sälja eller belåna företagets fakturor förbättras likviditeten för företaget.

Sälj eller belåna fakturor, men jämför först

Det är enkelt att sälja eller belåna fakturor. Dock kan det vara en väldigt bra idé att först göra en jämförelse av olika factoringföretag, alltså företag som köper fakturor, innan man skickar in en ansökan. Olika företag har olika villkor och för dig som företagare kan det därför vara fördelaktigt att på ett snabbt och enkelt sätt jämföra de olika factoringföretagens erbjudanden.

Eftersom det finns en mängd olika factoringföretag kan det vara väldigt svårt och tidskrävande att själv sitta och jämföra de olika företagen manuellt. Därför finns företag som Krea. På deras hemsida https://krea.se/ kan du jämföra olika factoringföretag på ett mycket enkelt och bekvämt sätt. Där får du nämligen en överblick över de olika företagen som tillhandahåller köp eller lån av fakturor och du kan i lugn och ro sitta och jämföra dem hos https://krea.se/ för att komma fram till det bästa företaget för dig. När du har hittat ett företag som du tycker har de bästa villkoren och erbjudandena är det bara att skicka in din ansökan till dem via https://krea.se/.

Du kan antingen välja att sälja eller belåna dina fakturor. Om du väljer att sälja fakturorna gör du det till factoringföretaget som då köper dina fakturor. Oftast brukar factoringföretaget vilja ha en viss procent av värdet på fakturorna du säljer, som en form av betalning för tjänsten. Om du istället väljer att belåna fakturorna får du ett lån som baseras på värdet av dem. Fakturorna i sig fungerar därför som en säkerhet för lånet. Lånet kan sedan användas för att göra investeringar eller på andra sätt förbättra verksamheten. Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut och vad ditt behov är, kan det passa bättre att sälja fakturorna eller att belåna dem. Behöver du främst en bättre och mer långsiktig likviditet inom företaget rekommenderas att sälja fakturorna på regelbunden basis till ett factoringföretag. Om du däremot behöver en större summa pengar snabbt är det bättre att belåna fakturorna.

Relaterade inlägg